27.3.2017

Blogi: Tehoa ja kestävyyttä kompressiosta

Kevätauringon lämmittävät säteet houkuttelevat ulos liikkumaan. Lenkkipoluilla ja pelikentillä näkee kuntoilijoilla paljon kirkkaanvärisiä tukia erityisesti jaloissa, mutta toisinaan myös käsissä. 

Kompressiotuotteita käytetään nyt enemmän kuin koskaan ja niistä onkin tullut luonnollinen osa kuntoilijoiden ja huippu-urheilijoiden varustevalikoimaa. Olemme lisänneet Spiro -mallistoon kolme erilaista kompressiotukea.


Mihin kompressiota tarvitaan?

Tukisukat ja niin kutsut lentosukat ovat meille jo entuudestaan tuttuja kompressiotuotteita, joita on käytetty lääkinnällisten asiakkaiden hoidossa, mutta kompressiosta on paljon apua myös urheilussa:

1) Ennen urheilusuoritusta kompressio nostaa lihasten aktivaatiotasoa, herättää aineenvaihduntaa ja optimoi kehon lämpötilaa valmistaen kehon suoritukseen.

2) Suorituksen aikana kompressio tehostaa verenkiertoa, jolloin lihakset saavat enemmän happea ja energiaa. Kompressio tehostaa myös kuona-aineiden poistumista ja tukee kudoksia saaden lihakset toimimaan optimaalisesti suorituksen aikana. Nämä mahdollistavat maksimaalisen suoritustehon. Lisäksi kompressio vähentää myös rasitus- ja urheiluvammoja.

3) Suorituksen jälkeen käytettynä kompressio tehostaa aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa nopeuttaen palautumista ja mahdollistaen nopeamman valmistautumisen seuraavan suoritukseen. Kompressio vähentää myös suorituksen jälkeistä kudosturvotusta ja lihasarkuutta.


Apua myös urheilun ulkopuolella

Kompression tunne luo myös paremman ja vetreämmän olon eivätkä jalat väsy niin nopeasti kompressiota käytettäessä. Tämän vuoksi kompressiotuista on apua myös seisomatyössä. Kompressio -säärituet ovat ideaalinen apu, jos:

- Seisot ja kävelet paljon
- Istut pitkiä aikoja esim. päätteellä
- Ajat pitkiä matkoja tai matkustat lentäen

Valikoimastamme löydät kompressiotuet säärille, reisille sekä käsivarsille. Kutakin tuotetta on pakkauksessa kaksi kappaletta ja kokoja löytyy useita. Sivuston tuotekorteissa on mittataulukot, jotka auttavat valitsemaan oikean koon.

Kompressiotukien materiaali on 70 % nylonia ja 30 % elastaania. Merkkaukset suositellaan tehtäväksi lämpösiirrolla joustavalla materiaalilla.


> Tutustu Spiro kompressiotuki -mallistoon